top of page

Zašto mame biraju sir

Sir - namirnica koju svaka mama uvijek ima u hladnjaku



Sir vole i veliki i mali! Kako i ne bi – praktičan je zalogaj u svakoj prilici, ukusan je dodatak brojnim jelima, lako se uklapa u sve obroke, od doručka do večere, te je prava riznica važnih makro i mikronutrijenata među kojima treba izdvojiti bjelančevine i kalcij.


Među najomiljenijim sirevima svakako su polutvrdi koje generalno karakteriziraju odlična topljivost i blaži okusi u varijacijama od slatkastih i orašastih do blago kiselkastih. Vrhunske polutvrde sireve spravljaju majstori sirari u bjelovarskoj Sireli gdje se već 70 godina njeguje tradicija izrade najkvalitetnijih sireva.



Podravec, Dimsi, trapist, gouda, tilzit i Domaći sir Sirelini su aduti među polutvrdim sirevima – a i naši u kuhinjama! Neizostavni su u pripremi sendviča svih vrsta i oblika, zapečenim jelima daju onaj neodoljivi štih, a sjajni su i u originalnom, „sirovom“ obliku. Jednostavno narezani na kockice ili šnite, uz komade voća i krekere, za mališane su kvalitetan i kompletan obrok i u najvećoj žurbi, a za odrasle, uz čašu vina, savršena grickalica za opušteno druženje.




Želite znati više o siru i trebate inspiraciju i recepte za sirna jela koja će voljeti cijela obitelj? Ovdje se pridružite zajednici siroljubaca!

bottom of page