top of page

Tajni sastojak za čišći život u torbi svake mame

Revolucija zvana vlažne maramice gotovo je iz temelja promijenila odnos prema održavanju higijene i čistoće u trenucima kada ne možete uskočiti pod tuš. Postoji ona jedna kategorija vlažnih maramica oko čijeg odabira moramo pažljivo promisliti – vlažne maramice za brisanje kože djeteta. U ovom slučaju trebamo imati na umu nekoliko činjenica, prvo je, i najvažnije, odabrati one maramice koje učinkovito čiste kožu, smanjuju iritaciju te vraćaju prirodni pH kože. Važno je i odabrati vlažne maramice koje su nježne i njegujuće, koje nemaju umjetne mirise, a sve ćemo ove točke vrlo vjerojatno najlakše pronaći u brendu koji je već godinama na tržištu i koji slovi kao kvalitetan i provjerano pouzdan.


Čime se Pampers vlažne maramice ističu?


Mame su u ovoj kategoriji odabrale Pampers vlažne maramice. Njihova je posebnost u tome što imaju pH pufere koji smanjuju iritaciju kože te obnavljaju i održavaju zdravlje kože ispod pelena. Naime, znanstvena su istraživanja pokazala kako je glavni uzrok iritacije pelenskog područja bebine kože povećanje pH vrijednosti kože kod prljave pelene. Učestala stolica u pelenama može povećati pH vrijednost bebine kože, a ako se pH vrijednost kože poveća, kiseli je plašt (optimalan je kiseli plašt od 5,5 pH vitalna prepreka za bakterije i dio je prirodnog obrambenog mehanizma kože koji štiti od onečišćenja koja bi kožu mogla nadražiti) uništen. Losion u Pampersovim vlažnim maramicama sadrži sustav pH pufera baziran na limunskoj kiselini, koja brzo djeluje kako bi smanjila pH vrijednost dok je u porastu.


Koje vrsta maramica možete pronaći u trgovinama?


Pampers u svojoj ponudi nudi čak četiri vrste vlažnih maramica – Pampers Aqua Pure, Pampers Sensitive, Pampers Baby Fresh Clean te Pampers Pure Coconut.

Vlažne maramice Pampers Aqua Pure sadrže čak 99% vode, riječ je o njihovoj najjednostavnijoj formuli sa savršeno pročišćenom vodom, tkanina je mekana jer je izrađena od probranog pamuka, regenerirane celuloze i poliestera za nježno čišćenje bebine kože, a sadrži i nježna sredstva za čišćenje te sastojke koji vraćaju pH ravnotežu.

Vlažne maramice Pampers Sensitive imaju posebnu teksturu Soft Grip te su petnaest posto deblje u odnosu na obične vlažne maramice kako bi što bolje upijale i naravno dermatološki su testirane.

Njihove vlažne maramice Baby Fresh Clean isto tako sadrže Soft Grip teksturu, a losion u maramicama sadrži i malo aloja vere kao i čiste vode za osvježavajuće čišćenje.

Pampers vlažne maramice Pure Coconut sadrže malo kokosovog ulja zbog čega kožu ostavljaju mekanom i svilenkastom na dodir, bez ikakvih masnih tragova.



Maramice osim što čiste bebinu kožu, čuvaju je i od crvenila te pelenskog osipa, no osim za bebinu nježnu kožu, možete ih koristiti i za brzinsko čišćenje ruku, a ako ćete ih držati u originalnom pakiranju, ne bi se trebale osušiti te uvijek možete računati na njihovu efikasnost!

bottom of page