top of page

Recepti stari stotinjak godina

Najbolji tradicionalni slavonski proizvodi



Naša zemlja površinom nije velika, ali ima veliki izbor delicija i tradicionalne, vrhunske hrane. Ako krenemo od Dalmacije i juga zemlje, do istarskih delicija i zagorskih štrukli, pa sve do Slavonije i suhomesnatih specijaliteta u kojima uvijek rado uživamo.

Od slavonskih suhomesnatih delicija mnogima su omiljeni kulen, kobasica i slanina, ali uvijek s naglaskom na “domaća”. Upravo takve prave autohtone suhomesnate delicije s tradicionalnim recepturama ima i Ravlić. Svaki gurman zna da nema slavonskog stola bez kulena, ravnog kulena, kobasica i slanine.


Tradicionalni slavonski proizvodi



Ravlić tradicionalni slavonski proizvodi proizvode se od najkvalitetnijih komada mesa uz dodatak začina i domaće mljevene paprike, a njihovu kvalitetu prepoznale su i mame. Tako su Tradicionalni trajni proizvodi Mesne industrije Ravlić nositelj naše oznake “Odabrale mame”.

Proizvodi su pikantni i ukusni, a dodatna prednost je njihova proizvodnja na tradicionalan način prema receptima koji su stari stotinjak godina.

Stručnjaci kažu da receptori na jeziku za okuse raspoznaju pet različitih okusa: slatko, slano, kiselo, gorko i umami (slasno). Kada pomislimo na kulen s tradicionalnom Ravlić recepturom, odmah se aktivira receptor za okus slasnog.

Među tradicionalnim trajnim proizvodima Ravlića, mogu se pronaći: Domaći kulen, Kulen ravni, Domaća kobasica, Domaća kobasica za pečenje, Osječka kobasica, Slavonska mesnata slanina, Suha pečenica, Buđola i Domaća sušena šunka bk.


Jedinstveni proizvodi i originalna ideja


U asortimanu mesnica Ravlić nalaze se i tri originalna proizvoda pod nazivom Slavonska bonbonijera.

Iako naziv zove na slatko ovdje nisu kolači u pitanju. Slasni sadržaj mijenja se u tri varijante:



Prva varijanta sadrži domaću slaninu, čvarke, ukusnu domaću slavonsku kobasicu i vino, a za ljubitelje kulena u ponudi je i druga varijanta Slavonske bombonijere koja sadrži ravni kulen, domaću slaninu, čvarke i vino.

Treća, nova varijanta Slavonske bombonijere sadrži slaninu, čvarke, namaz od čvaraka i rakiju šljivovicu.




bottom of page