top of page

Online kupnja, prednosti i mane

Od kako je krenula pandemija korona virusa i kako su trgovine bile primorane privremeno zatvoriti svoja vrata, počela je cvjetati drugačija vrsta trgovine, ona online.

Oni koji možda i nisu bili ljubitelji ili jednostavnu nisu imali potrebu za takvom kupovinom sada su na neki način bili prisiljeni okrenuti se istoj.Baš kao i ja.

Moram priznati da prije toga nisam imala naviku naručivati putem interneta već sam radije odlazila u dućan.


Zašto? Volim pogledati proizvod koji kupujem, dodirnuti ga, osjetiti materijal, i na kraju krajeva probati ga.Vjerojatno ste i sami bili u situaciji da vam se svidi neki odjevni predmet, a nakon što ga probate shvatite da to nikako nije za vas. Osim toga, naručenom proizvodu treba vremena da stigne, dostava traje u najboljem slučaju 4 radna dana ( ako vam je hitno, to je cijela vječnost) , a postoji mogućnost ( iako rijetka) da proizvod ni ne dođe ili da ne bude onakav kakav ste zamišljali.

Pa kreće borba da vratite svoj novac ili da zamijenite proizvod.


To sve predugo traje i iscrpljuje, jednostavnije je otići u trgovinu; pogledaš, probaš, platiš i doviđenja.


Ali kao što sam rekla situacija je takva kakva je i nema druge.

Znate onu živ se čovjek na sve navikne, pa tako sam i ja.

Počela sam naručivati online iz nužde a s vremenom mi je postao skoro primaran način kupovine. U trgovine odlazim jedino po osnovne namirnice ili ako mi je nešto potrebno odmah.


Zašto odjednom promjena?


Mislim da je na to najviše utjecala cijena i dostupnost.

Online cijene su u većini slučajeva znatno jeftinije nego one u dućanu. Tu su naravno i dodatni popusti za na primjer outlet proizvode, zadnje komade ili razne prigode.

Osim toga, u online trgovini mogu vidjeti je li nešto dostupno, pročitati recenziju za proizvod ili/i usporediti sa cijenom iz neke druge trgovine.


Dostavljači raznih dostavnih službi su me sigurno zapamtili, možda čak i memorirali moj broj :')


Jer nema što do sada nisam naručila: od odjeće, obuće, mobitela, knjiga, spavaće sobe, čak i sušilice.

Sve na popustu i uz par klikova.

Nisam trčala po trgovinama, tražila proizvod koji mi je potreban, molila da bude dostupan, niti stajala u dugačkim redovima. Koliko mi je samo uštedjelo vremena i novaca, a i sačuvalo živce.


Trebam napomenuti da kupovinu preko interneta obavljam isključivo preko pouzdanih

internet trgovina, a ako i nisam sigurna za neku trgovinu, tražim recenzije po društvenim mrežama, i plaćam isključivo pouzećem. U slučaju da ta opcija nije dostupna, radije ću preskočiti narudžbu kako bih izbjegla neugodne situacije.A što vi mislite o online kupovini? Kupujete li radije online ili ste više za odlazak u trgovinu?Autorica: Maja Vidović, majka dvoje djece, zaljubljena u sport, prirodu i životinje... ah da i čokoladu :)

Comentários


bottom of page