top of page

Hladno prešano ulje lješnjaka poznato i kao eliksir mladosti

Proizvodi bogati izvornim zaštitnim, aktivnim, hranjivim tvarima



Važnost zdravlja bi svakome trebala biti na prvom mjestu i nije nimalo sebično ako to svakodnevno činimo. Dapače, to je jedna od najosnovnijih stvari koju bi svaki pojedinac trebao prakticirati – brinuti za sebe. Brinući za sebe, brinemo za druge.

Prehlade, gripe, virusi, alergije te mnoge druge tegobe postoje od davnina, a čudesna snaga prirode nudi pregršt mogućnosti i ljekovitih svojstava koje je na svu sreću – čovjek prepoznao. Prirodni proizvodi, bez aditiva i konzervansa, imaju veoma djelotvornu moć. Jedna skupina takvih proizvoda su i hladno prešana ulja koja tvrtka Matičnjak proizvodi već godinama.


Pravi eliksir ljekovitog bilja


Iako se Ivo Bačlija, autor Matičnjakovih proizvoda, ljekovitim biljem na neki način bavi cijeli svoj život, do pravog “eliksira” ljekovitog bilja došao je tek onda kada je počeo cijediti njegovo sjeme u svrhu dobivanja hladno cijeđenih ulja.




Tražili su primjeren i učinkovit način kako očuvati nutrijente iz biljaka bez suvišne obrade ili primjene agresivnih metoda i na taj način stvorili proizvode bogate izvornim zaštitnim, aktivnim, hranjivim tvarima. Tako su se odlučili za hladno prešana ulja što znači da u postupku prešanja ne prelaze temperaturu od 28 stupnjeva.


Hladno prešano ulje lješnjaka


Jedno takvo hladno prešano ulje tvrtke Matičnjak je i ono od lješnjaka. Lješnjak je ne samo neodoljivo ukusan, već je izuzetno bogat makro i mikro nutrijentima (proteinima, uljima, vitaminima i mineralima).


Jezgra lješnjaka obvezan je sastojak zdravih prehrambenih dijeta. Po sastavu masnih kiselina slično je ekstra djevičanskom maslinovom ulju (visok udio omega-9 i omega-6), pa je izvrsno prehrambeno ulje.


Hladno prešano ulje lješnjaka lijepe je zlatnožute boje, ugodnog mirisa i finog slatkastog okusa. Zahvaljujući tim svojstvima cijenjeno je i kao u kozmetici i farmaceutskoj industriji. Velike količine vitamina E, hladno prešanom ulju lješnjaka, donijele su titulu nenadmašnog “zaštitnog” faktora i eliksira mladosti u kozmetici, prije svega u čuvanju, njezi i obnavljanju kože nakon 40. godine života. Upravo ovo i još mnoga druga hladno prešana ulja, mogu se pronaći na webu tvrtke Matičnjak.

bottom of page