top of page

Dolazi li ljepota iz ogledala ili iz glave?

Na temu “ljepota” moglo bi se pisati danima, složili bi se mnogi.


Oko toga je li ljepota isključivo vezana za vanjštinu ili i unutrašnjost osobe vodi se vječna borba. Ono što je sigurno, žene se bave tim pitanjima puno više nego muškarci. Oni funkcioniraju na principu SVIĐA- NE SVIĐA, dok mi žene analiziramo svaku “ ljepotu” koja postoji, pa i onu koju izmislimo same. Eto tek toliko da imamo što analizirati.


E sad… dolazi li ljepota iz ogledala… ili iz glave? Vidimo li u ogledalu ono što MISLI glava, ili možda što ŽELI glava? Odgovori variraju od osobe do osobe. Od žene do žene.

Muškarci vide OGLEDALO :) i to zaista nije tako loše.


Mislim da ženama to predstavlja puno više nego što bi trebalo. U dosta slučajeva bitnije nam je kako izgledamo nego kako se u tom trenutku osjećamo, a jedno vuče drugo. Puno više vremena provodimo pred ogledalom nego pred samom sobom.





Ono što mislim da je jedino važno- dolazi iznutra. To se u ogledalu ne vidi ( osim ako nemaš neko skroz moderno ogledalo koje vidi u “ dubinu”- tehnologija napreduje : ) )

Tvoji osjećaji stvaraju vanjsku sliku tebe. To je bitno.


Ovo nije tekst o tome da “ vanjska” ljepota nije ljepota. Nije tekst ni o tome da nije bitno kako izgledamo jer je jedino bitno da smo sretne. Ne! Ovo je tekst o tome da trebamo raditi na sebi, da ono što vidimo kad pogledamo sebe rezultira dobrim osjećajima, kao i to da nas dobri osjećaji guraju da radimo na sebi i da budemo što bolja slika sebe.



Mene osobno ovakve riječi trgnu. Stanem, razmislim i shvatim da je rad na sebi najbolji rad. Najbolji su rezultati koje vidiš kod sebe. I zato… treniraj, radi, šminkaj se, njeguj kosu, kožu, upisuj tečajeve, pleši, pjevaj i stvaraj. To je bitno. To je LJEPOTA.








Autorica teksta: Ivona Perušina iz Dubrovnika, mama i plesačica
bottom of page