Dolazi li ljepota iz ogledala ili iz glave?

Na temu “ljepota” moglo bi se pisati danima, složili bi se mnogi.


Oko toga je li ljepota isključivo vezana za vanjštinu ili i unutrašnjost osobe vodi se vječna borba. Ono što je sigurno, žene se bave tim pitanjima puno više nego muškarci. Oni funkcioniraju na principu SVIĐA- NE SVIĐA, dok mi žene analiziramo svaku “ ljepotu” koja postoji, pa i onu koju izmislimo same. Eto tek toliko da imamo što analizirati.


E sad… dolazi li ljepota iz ogledala… ili iz glave? Vidimo li u ogledalu ono što MISLI glava, ili možda što ŽELI glava? Odgovori variraju od osobe do osobe. Od žene do žene.

Muškarci vide OGLEDALO :) i to zaista nije tako loše.


Mislim da ženama to predstavlja puno više nego što bi trebalo. U dosta slučajeva bitnije nam je kako izgledamo nego kako se u tom trenutku osjećamo, a jedno vuče drugo. Puno više vremena provodimo pred ogledalom nego pred samom sobom.

Ono što mislim da je jedino važno- dolazi iznutra. To se u ogledalu ne vidi ( osim ako nemaš neko skroz moderno ogledalo koje vidi u “ dubinu”- tehnologija napreduje : ) )

Tvoji osjećaji stvaraju vanjsku sliku tebe. To je bitno.


Ovo nije tekst o tome da “ vanjska” ljepota nije ljepota. Nije tekst ni o tome da nije bitno kako izgledamo jer je jedino bitno da smo sretne. Ne! Ovo je tekst o tome da trebamo raditi na sebi, da ono što vidimo kad pogledamo sebe rezultira dobrim osjećajima, kao i to da nas dobri osjećaji guraju da radimo na sebi i da budemo što bolja slika sebe.Mene osobno ovakve riječi trgnu. Stanem, razmislim i shvatim da je rad na sebi najbolji rad. Najbolji su rezultati koje vidiš kod sebe. I zato… treniraj, radi, šminkaj se, njeguj kosu, kožu, upisuj tečajeve, pleši, pjevaj i stvaraj. To je bitno. To je LJEPOTA.
Autorica teksta: Ivona Perušina iz Dubrovnika, mama i plesačica